Leo van Lierop

Leo van Lierop
Accordeonist

Leo van Lierop

Leo van Lierop (1991) studeerde accordeon aan het Fontys Conservatorium te Tilburg bij Ronald van Overbruggen en Gerie Daanen. In 2013 behaalde hij het Bachelordiploma, in 2015 behaalde hij de Mastergraad. Na enkele jaren piano en orgel als bijvakken gevolgd te hebben, startte hij in 2013 een studie HaFa-Directie naast zijn accordeonopleiding. Ook deze opleiding sloot hij succesvol af in 2015. Hardy Mertens was zijn docent. De combinatie van een master accordeon en een bachelor HaFa-Directie in Nederland is zeldzaam en misschien zelfs uniek.

Masterclasses accordeon kreeg hij o.a. van Stefan Hussong, Ivan Koval, Yuri Shiskin, Friedrich Lips en Miljan Bjeletic. Verdieping in de uitvoering van Barokmuziek kreeg hij bij Jacques Ogg en Wilbert Hazelzet.

Voor zijn specialisatie in het dirigeren van accordeonorkesten kreeg hij extra lessen van dirigent en componist Stefan Hippe, een welbekende naam in de accordeonwereld.

Als accordeonist is Leo actief in diverse samenstellingen. Regelmatig soleert hij bij harmonie- en symfonieorkesten. Ook voert hij regelmatig grote werken op met koren, zoals het Requiem van Fauré en de Petite Messe Solennelle van Rossini. Hij is sinds zijn eerste deelname onafgebroken prijswinnaar bij het Nationaal Accordeon Concours, dat ieder jaar plaatsvindt.

Naast zijn activiteiten als solist en in Sexteto Recuerdo vormt hij een duo met fluitiste Arjanne Bruggeman en een duo met accordeoniste Maaike Lips.

Als accordeondocent is hij actief bij muziekcollectieven in Hilvarenbeek, Reusel en Vught. Als dirigent is hij aangesteld bij accordeonverenigingen in Hilvarenbeek, Lekkerkerk, Amsterdam en Den Haag