Tessa Verboven

Tessa Verboven
Pianiste

Tessa Verboven

Tessa Verboven (1991) uit Veldhoven begon met pianospelen toen ze zes jaar oud was. Tijdens het vwo volgde ze de vooropleiding van het conservatorium in Tilburg. Tegenwoordig woont ze in Utrecht, waar ze naast ZZP’er in de uitvoerende muziek werkzaam is als onderwijscoördinator en docent in het bèta-onderwijs. Tessa heeft in het verleden les gehad van Hans Eijsackers en Jelena Bazova. Op 22 mei 2015 is zij afgestudeerd van het Tilburgs conservatorium met een eindrecital in de Hertz-zaal van TivoliVredenburg te Utrecht. Deze opleiding combineerde zij met een bachelor Natuur- en Sterrenkunde en vervolgens een master Theoretische Natuurkunde aan de Universiteit Utrecht.

Naast haar rol in Sexteto Recuerdo werkt ze samen met pianist Steven van Gool om composities voor twee piano’s uit te voeren. Op hun repertoire staan The Planets van Gustav Holst, de Suite Points on Jazz van Dave Brubeck en Sacre du Printemps van Igor Strawinsky voor 2 piano’s. Ook is Tessa onderdeel van MUSES, waarin ze met zangeres Martina Rádli uit Hongarije samenwerkt om muziek uit de opera, operette en Hongaarse volksmuziek een podium te geven.

In het verleden heeft Tessa Verboven in verschillende kamermuziekensembles gespeeld en daarvoor coachings gevolgd bij het Tilburgs conservatorium. In februari 2016 nam zij deel aan een masterclass voor piano trio gegeven door Menachem Pressler. Naast kamermuziek houd Tessa zich ook bezig met solo performance, waarbij zij een voorkeur heeft voor pianocomposities uit de vroege 20e eeuw met invloeden uit volksmuziek zoals Kodály, Bartók en Albéniz.