Marijke de Jong

Marijke de Jong
Fluitiste

Marijke de Jong

Marijke de Jong groeide op in Veenendaal en kreeg haar eerste lessen van Appelona Klarenbeek. Haar bachelor deed ze aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle bij Jorge Caryevschi. Vervolgens studeerde ze bij Aldo Baerten op het conservatorium te Utrecht waar ze haar masterdiploma behaalde. Masterclasses kreeg ze van verschillende docenten, waaronder William Bennett, Peter Lukas Graf, Jean-Claude Gérard, Abbie de Quant, Emily Beynon, Peter Verhoyen en Vincent Cortvrint.

Tijdens haar studie speelde Marijke met veel plezier in verschillende kamermuziekformaties en het ensemblespel is iets wat ze het liefste doet. Zo vormde ze jarenlang een duo met gitarist Carlos Diaz Mendoza. Ook richtte ze het ensemble MUSICUORE op, een ensemble in wisselende bezetting, waarmee ze speelde in Nederland, Zuid-Korea, Roemenië en verschillende keren in Mexico onder andere tijdens het Festival Internacional de Música in Mexico City. Op dit moment zijn Triomos en tangogezelschap Sexteto Recuerdo haar vaste ensembles. Vorig jaar won ze met Sexteto Recuerdo de eerste prijs in de categorie kamermuziek op het Nationaal Accordeon Concours in Amstelveen.

Op projectbasis speelt Marijke mee in grotere bezettingen. Zo heeft ze projecten gedaan met het Nicolaasconsort, het Ensemble Conservatoire, het Parnassus Ensemble, Young Persons Concerts en het Van Wassenaer Consort.

Ook lesgeven is iets wat Marijke erg graag doet. Ze heeft haar fluitschool in Veenendaal en in haar huidige woonplaats Utrecht. Daarnaast geeft ze les bij muziekvereniging Fidelio in Woudenberg.