Olsi Dhami

Olsi Dhami
Cellist

Olsi Dhami

De Albanese cellist Olsi Dhami begon op vijf jarige leeftijd met zijn cellostudie aan de Jakov Xoxa muziekschool bij Mirela Ruci. In 2001 zette hij zijn opleiding voort aan het conservatorium van Athene (Orfeio) bij de docenten Oleg Volkov en Nikolao Kavakos.

Na zijn afstuderen in 2009 zocht hij verdere verdieping bij Timora Rosler aan het Utrechts conservatorium, waar hij zijn bachelor behaalde in 2013. In 2014 begon hij met zijn mastersopleiding aan het Fontys conservatorium in Tilburg bij Viola de Hoog (Amsterdam Conservatorium), Olsi Leka (Brussel Conservatorium) die hij afgelopen zomer afsloot.

Tijdens zijn studie nam hij deel aan masterclasses van D. Geringas, T. Rosler, S. Iserlis, G. Hoffman, V. de Hoog, A. Bijlsma, G. Lipkind, D. Fertshman en R. Ripo. Al vanaf het begin van zijn opleiding heeft hij opgetreden in verschillende formaties, solist, kamermuziek en orkesten. Hij heeft opgetreden in het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam, Megaro Musikis te Athene en Thessaloniki, Mouseio Mpenaki te Athene, De Opera van Athene en De Doelen te Rotterdam.