MEXICO AUGUSTUS 2013

MEXICO AUGUSTUS 2013

In dezelfde zomer als onze reis in Zuid-Korea mogen we ook spelen op het 1er Festival Internacional de Música in Milpa Alta, Mexico City. We mogen 3 concerten spelen in de serie, als Ensamble de Cámara (México-Holanda). Voor de gelegenheid spelen we met een Mexicaanse pianist, Emmanuel Sabás. Het eerste concert is op 24 augustus, in het theater van Milpa Alta, het Calmecac.

Daarna volgt het leukste concert, op vrijdag 30 augustus in San Pedro Atocpan. De kerk zit stampvol en we genieten van de enthousiaste sfeer en kleurrijke inrichting van de kerk.

Na het 3e concert en een paar vakantiedagen zit voor Jasmijn de tijd in Mexico erop. Marijke blijft nog tot januari 2014 in Milpa Alta. Het worden drukke en erg gezellige maanden. Een aantal van de bijzonderste optredens:

Op 4 oktober speelt Marijke tijdens een boekpresentatie. Een aantal van de schrijvers doet zijn presentatie in het nahuatl!

Zaterdag 5 oktober is er weer een maandelijks ontbijt voor schrijvers van de literatuurclub La Pluma del Ganso. Het soloconcert wordt gewaardeerd, wat blijkt uit het feit dat de schrijfster van ‘de novel van het jaar’ spontaan haar oorbellen uit haar oren doet om ze aan Marijke cadeau te geven.

m12

Op 2 november is het Día de Muertos in Mexico. Dit wordt groots gevierd. Deze keer staat het podium vol doodshoofden.

En nog 2 kleurrijke posters:

En dan is helaas het moment aangebroken om afscheid te nemen. Op 2 januari houdt Marijke een voorspeelavond/afscheidsfeest voor de leerlingen die ze een aantal maanden heeft lesgegeven.