ZUID-KOREA JULI 2013

ZUID-KOREA JULI 2013

Op 9 juli komen Jasmijn Raïs, violiste, en ik aan in Zuid-Korea en vanaf het vliegveld is het nog 1 uur met de bus naar Suwon, de stad waar we het grootste deel van deze reis zullen verblijven.

Een dag later hebben we gelijk een fotoshoot.

 

12 juli gaan we op weg naar de stad Gwanju, 3,5 uur van Suwon, voor ons eerste optreden in een privéziekenhuis gespecialiseerd in schildklieronderzoek.

Ons wordt ook een scan en bloedonderzoek aangeboden. De dokter heeft ter inleiding van ons concert een powerpoint presentatie over Nederland voorbereid.

Er komen Amsterdamse grachtengordels, tulpenvelden en molens voorbij.

 

 

Het volgende concert is op 17 juli. In een gehandicapteninstelling in Seoul. Er wordt enthousiast meegeklapt.

 

Op 19 juli mogen we weer spelen, dit keer in een gynaecologie-ziekenhuis in Suwon. De zaal zit vol met zwangere vrouwen. De burgemeester van Suwon is er ook en daar moeten we natuurlijk uitgebreid mee op de foto.

 

 

Zaterdag 27 juli is de grote dag, we gaan optreden in het concertgebouw in Suwon.

Daar hangen we dan!

 

 

De pianiste, Milang Kim, heeft het concept uitgedacht. Met het programma JOY wil ze meerdere zintuigen prikkelen. Het publiek wordt uitgenodigd om te luisteren, te zien en te proeven.

Zo heeft de Pastorale van Andriessen een choreografie gekregen, bij de meeste stukken wordt er op een groot scherm beeld geprojecteerd en tussen de stukken door zijn er quiz-vragen.

Het goede antwoord wordt beloond met een stuk Hollandse kaas. De mensen staan al in de rij..

Na het concert, waar we helaas geen foto’s van hebben, volgt weer een uitgebreide fotosessie.

 

Bij deze mensen op de foto, de schoonouders van Milang, hebben we tot nu toe gelogeerd en een ontzettend mooie tijd gehad.

Nu is het tijd voor 1,5 week vakantie om de rest van het land te ondekken!